top of page

“Juuri tätä pitäisi olla kaikkien saatavilla” - Oma väylä -kuntoutus


SUJUn tila Tampereella

“Juuri tätä pitäisi olla kaikkien saatavilla” 

SUJUn ja NePROn taustalla on uniikki historia neuropsykiatrisen valmentajan työtehtävää. Kymmenvuotisen täyspäiväisen valmentajatyön aikana sain kuulla erittäin monilta valmennettavilta, että juuri tätä täytyisi olla lisää saatavilla, kaikille ja kaikkialla. Vuodesta 2020 olen toteuttanut yrittäjänä tätä visiota ja sen jälkeen onkin tapahtunut paljon hyviä asioita.  


Oma väylä -kuntoutus Kelan harkinnanvaraisena kuntoutuksena näki päivänvalon keväällä 2021. Olin omassa työssäni seurannut sen kehittämisen vaiheita ja oli selvää, että jos mitenkään olisi mahdollista, pikkuruinen yritys SUJU Oy:n laajentaisi toimintojaan tarjoamaan neuropsykiatrisen valmennuksen ja NUOTTI-valmennuksen rinnalle Oma väylä -kuntoutusta. 


Syksyllä 2021 starttasimme nolla-asiakastilanteessa Pirkanmaalla aputoiminimellä NePRO. Sen jälkeen on tavattu iso määrä Oma väylän upeita kävijöitä kasvavan työntekijäjoukon voimin Tampereen Tammelassa. Tälläkin hetkellä yli 100 persoonaa visiteeraa tapaamisissa moniammatillisen tiimin työntekijöiden luona.


Se, että NePROn Oma väylä -kuntoutukseen tulee runsaasti osallistujia, kertoo palvelun tarpeista, mutta myös siitä, että meillä toteutetaan väylää siten, että se koetaan sekä vaikuttavaksi että mielekkääksi. Tämän mahdollistaa joukko monipuolisesti taitavia ammattilaisia, jotka tekevät itselleen merkityksellistä työtä käyttäen kaikkia osaamisiaan mutta myös laittamalla persoonansa ja sydämensä peliin. Kaiken lisäksi he ovat myös mukavia ja ymmärtäväisiä.


Laajensimme Oma väylä -kuntoutuksen toimintamme alkuvuodesta 2024 ulottumaan myös Keski-Suomen hyvinvointialueelle. Ensimmäisen väyläläisen kuntoutuspäätös on juuri otettu vastaan Jyväskylään ja starttiviivalta ollaan päästy komeasti liikkeelle. Viihtyisä aistiesteetön toimitilamme sijaitsee keskeisellä paikalla Jyväskylää hyvien kulkuyhteyksien päässä. NePRO löytyy Jyväskylästä kävelykadun varrelta (Kauppakatu 18 B 15). 


NePROssa on tekemisen meininki. Työntekijät ovat monipuolisesti koulutettuja ja kokeneita ammattilaisia, joista jokainen tuo persoonallisen kädenjälkensä kuntoutustyöskentelyyn. Meistä jokainen taitaa olla myös itse elinikäinen oppija, kasvaja ja kehittyjä, josta kertoo useat lisäkoulutukset ja pyrkimykset edetä itselle merkityksellisiin työtehtäviin. Monella työntekijällä on myös henkilökohtaista kosketuspintaa neurovähemmistön arkeen. 


Olemme arvolähtöinen toimija. Uskomme, että vaikka yrityksenä olemme kasvuvaiheessa, niin pysymme ihmisenkokoisena. Se tarkoittaa sitä, että jokaista tulijaa vastassa on ihminen ei niinkään tittelit omaava asiantuntija, jokainen on sydämellisesti tervetullut ja arvokas juuri sellaisena kuin on, turvallisen tilan käytännöt ja psykologinen turvallisuus on meille kaiken perusta, kaikki tunteet on ok ja lisäksi sitä, että viihdymme ja toimimme optimaalisimmin itsekin kodikkaassa ympäristössä. 

Viimeisimmät päivitykset

コメント


bottom of page